Të gjithë e dimë se sheqeri është I dëmshëm për dhëmbët tuaj, por cfarë do te thote kjo?

Konsumimi I tepërt I sheqerit, teknikisht nuk shkakton prishje të dhëmbëve, shkaku I vërtetë është sa kohë qëndron sheqeri në gojën tuaj.

Sheqernat bëjnë që bakteret të prodhojne acide që ngadalë hanë smaltin e dhëmbëve tuaj, duke I bërë ata me të ndjeshëm ndaj kaviteteve .

Mineralet që gjenden në pështymën tuaj, përvec larjes dhe pastrimit të dhëmbeve me fill, mund të ndihmojnë në riparimin e smaltit të konsumuar nga bakteret e dëmshme, duke forcuar dhëmbët tuaj

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *