Fasetat porcelani Emax Ivoclar

Fasetat e porcelanit janë metoda më bashkëkohore që realizojnë një estetikë perfekte dhe në të njëjtën kohë ruan strukturën e dhëmbit.

Avantazhet

Fasetat e porcelanit janë shumë të qëndrueshme. Edhe pse ato kanë një trashësi shumë të vogël 0.5-0.7mm, kur ngjiten në stukturën e dhëmbit natyral ato bëhen shumë të forta, dhe me kujdesin e duhur ato mund te zgjasin deri ne 10 ose 15 vjet.

Janë shumë estetike. Fasetat e porcelanit, sigurojnë një pamje shumë natyrale të dhëmbit për shkak se thyerja e dritës në porcelan, jep një efekt të njëjtë si smalti i dhëmbit.

Nuk ndryshojnë ngjyrë me kalimin e kohës. Në ndryshim nga kompoziti, porcelani ka një sipërfaqe të lëmuar që nuk lejon grumbullimin e ushqimeve apo lëngjeve dhe ndryshimin e ngjyrës.

Çfarë problemesh mund të zgjidhen me faseta?

Faseta dentare quhen ndryshe dhe “ortodoncia e shpejtë” sepse ato mund të mbulojnë një sërë problemesh dentare në zonën frontale:

  • Hapësira midis dhëmbëve frontal
  • Dhëmbë me formë jo shumë estetike
  • Dhëmbët frontal të thyer në buzën prerëse
  • Dhëmbë që kanë ndryshuar ngjyrën në sipërfaqe ose brendësi
  • Dhëmbë me mbushje jo estetike

Fasetat porcelani Emax Ivoclar

Fasetat e porcelanit janë metoda më bashkëkohore që realizojnë një estetikë perfekte dhe në të njëjtën kohë ruan strukturën e dhëmbit.

Avantazhet

Fasetat e porcelanit janë shumë të qëndrueshme. Edhe pse ato kanë një trashësi shumë të vogël 0.5-0.7mm, kur ngjiten në stukturën e dhëmbit natyral ato bëhen shumë të forta, dhe me kujdesin e duhur ato mund te zgjasin deri ne 10 ose 15 vjet.

Janë shumë estetike. Fasetat e porcelanit, sigurojnë një pamje shumë natyrale të dhëmbit për shkak se thyerja e dritës në porcelan, jep një efekt të njëjtë si smalti i dhëmbit.

Nuk ndryshojnë ngjyrë me kalimin e kohës. Në ndryshim nga kompoziti, porcelani ka një sipërfaqe të lëmuar që nuk lejon grumbullimin e ushqimeve apo lëngjeve dhe ndryshimin e ngjyrës.

Çfarë problemesh mund të zgjidhen me faseta?

Faseta dentare quhen ndryshe dhe “ortodoncia e shpejtë” sepse ato mund të mbulojnë një sërë problemesh dentare në zonën frontale:

  • Hapësira midis dhëmbëve frontal
  • Dhëmbë me formë jo shumë estetike
  • Dhëmbët frontal të thyer në buzën prerëse
  • Dhëmbë që kanë ndryshuar ngjyrën në sipërfaqe ose brendësi
  • Dhëmbë me mbushje jo estetike