INVISALIGN është një shinë transparente e përbërë nga Rezine Poliuretani dhe Bisfenol A.
Përdorimi i shinave(te cilat përgatiten në laborator) krijojnë zhvendosje graduale të dhëmbëve. Shumica e pacientëve i ndërrojne keto shina cdo 2 javë.
TRAJTON:
– malokluzionë (keqkafshime) të tipit:
– kafshim i kryqëzuar
– kafshim i thellë
– overbite
– underbite
– dhëmbë të shtrembër apo protruduar(të dalë)
– grumbullime apo hapësira mes dhëmbëve.
PERFITIME:
– shina të padukshme për një trajtim diskret
– nuk është i nevojshëm përdorimi i telave apo braketave
– hiqen gjatë vakteve ushqimore
– lahen shume lehtë
– mishrat e dhëmbëve janë gjithë kohës të shëndetshme.
– Mbahet 22 orë në ditë,por mund të hiqen në raste të vecanta.
FAKTE:
– eshte prodhuar për herë të parë në vitin 1997
– 96% e pacientëve kane mbetur të kënaqur me rezultatin
Mesatarisht koha e trajtimit është 1 vit. Por varet gjithmonë nga rasti individual I pacientit

2 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *