A shkakton prishje ose dëmtim të dhëmbëve , konsumimi I tepërt I ëmbëlsirave,?

Të gjithë e dimë se sheqeri është I dëmshëm për dhëmbët tuaj, por cfarë do te thote kjo? Konsumimi I tepërt I sheqerit, teknikisht nuk shkakton prishje të dhëmbëve, shkaku I vërtetë është sa kohë qëndron sheqeri në gojën tuaj. Sheqernat bëjnë që bakteret të prodhojne acide që ngadalë hanë smaltin e dhëmbëve tuaj, duke […]

Çfarë është Paradontopatia

Parodontopatia (e njohur si parodontozë) është sëmundje që i sulmon të gjitha shtresat mbrojtëse të dhëmbit (gingiva, çimentoja, fijet periodontale dhe ashti alveolar) duke arritur deri te rrënja e tyre. Parodontopatia karakterizohet si inflamacion destruktiv i strukturës mbështetëse (mbajtëse) të dhëmbit. Struktura mbështetëse e dhëmbit përbëhet nga gingiva, cementi i dhëmbit si dhe kocka alveolare, […]

Fasetat Dentare

Fasetat Dentare Fasetat Dentare, të ashtuquajtura Faseta Estetike janë shtresa të holla porcelani ose kompoziti me trashësi prej rreth 0.7mm. Cfarë problemesh mund të zgjidhen me faseta? Fasetat dentare quhen ndryshe dhe “ortodoncia e shpejtë ” sepse ato mund të mbulojnë nje sër problemesh dentare në zonën frontale: – Hapësira midis dhëmbëve frontal – Dhëmb […]

INVISALIGN

INVISALIGN është një shinë transparente e përbërë nga Rezine Poliuretani dhe Bisfenol A. Përdorimi i shinave(te cilat përgatiten në laborator) krijojnë zhvendosje graduale të dhëmbëve. Shumica e pacientëve i ndërrojne keto shina cdo 2 javë. TRAJTON: – malokluzionë (keqkafshime) të tipit: – kafshim i kryqëzuar – kafshim i thellë – overbite – underbite – dhëmbë […]

Fakte për dhëmbët

Dhëmbët tuaj janë si gjurma e gishtit tuaj. Kjo është arsyeja pse të dhënat dentare përdoren ndonjëherë për të identifikuar mbetjet njerëzore. Dhëmbët janë si ajsberg Përafërsisht 1/3 e secilit dhëmb është e vendosur poshtë mishit të dhëmbëve.Kjo është arsyeja pse ruajtja e shëndetit të mishit të dhëmbëve është po aq e rëndësishme sa kujdesi […]

5 fakte interesante mbi Implantet Dentare

Implantet Dentare kanë një forcë më të madhe se dhëmbi që zëvendësojnë dhe nuk mund të prishen. Një implant dentar nuk mund të krijojë një kavitet për shkak të materialit imun që ka! Implantet përmbajnë të njëjtin material që NASA përdor për raketat! Implantet e forcojnë kockën edhe më shumë! (ndryshe nga c’mendohet që mund […]

Pse duhet t’i zëvendësojmë mbushjet me amalgam?

Amalgami, ka në përberje të tij zhivë, që është shumë e dëmshme për trupin Me kalimin e viteve, amalgami tkurret, me rezultat mos-puthitjen me muret e dhëmbit, dhe prishjen e tij nën mbushje Amalgami është shumë rigid; për këtë arsye transmeton presionin e kafshimit tek dhëmbi, duke thyer shpesh herë atë